Ταξίδι στον Πολιτισμό!
Βουλή των Ελλήνων
Ίδρ. Μείζ. Ελληνισμού
Ακρόπολη
 
 
 
Επισκεφθείτε
στο Διαδίκτυο:
Βουλή των Ελλήνων
 
Βουλή των εφήβων
 
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
 
4000 χρόνια Ελληνικής φορεσιάς
Εθνικές επέτειοι και ιστορική μνήμη
 
Η Ελληνική Ιστορία στο Διαδίκτυο
"Kλικ πάνω στις φωτογραφίες για να μεγαλώσουν"

....
Το απόγευμα του Σαββάτου 2/6/2001, παρά την κούραση και την τρομερή ζέστη του Λεκανοπεδίου, ανηφορίσαμε κατά την Ακρόπολη. Δεν νοείται να επισκεφθείς την Αθήνα και να παραλείψεις να θαυμάσεις το μνημείο του Παγκόσμιου Πολιτισμού!
Μπροστά στον Παρθενώνα!
Ερέχθειο ....Η ξεναγός μας περίμενε ακριβής στο ραντεβού μας. Μας εξήγησε αναλυτικότατα σχετικά με τα μνημεία που βλέπαμε γύρω μας. Μάθαμε πολλές πληροφορίες σχετικά με τον Παρθενώνα και όλα τα μνημεία που βρίσκονται πάνω και γύρω από την Ακρόπολη (Ερέχθειο, Προπύλαια, Ηρώδειο κλπ.).
....Μέσα στο Μουσείο της Ακρόπολης θαυμάσαμε τα εκθέματα με τις απαραίτητες διευκρινίσεις της ξεναγού μας. Χάρη σ' αυτήν και στις αναλυτικές πληροφορίες που μας έδινε ξεδιαλύναμε πολλές απορίες και νιώσαμε ακόμα πιο περήφανοι για την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας. Μουσείο Ακρόπολης

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή ....Το πρωί της Κυριακής πριν τη μεσημεριανή αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη, επισκεφθήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή. Μας εντυπωσίασαν οι συλλογές εντόμων, θηλαστικών, πουλιών, ερπετών, οστράκων, ορυκτών, πετρωμάτων και απολιθωμάτων που καλύπτουν το φυσικό πλούτο της Ελλάδας.
....Οι βοτανικές συλλογές του συγκεντρώνουν πάνω από 200.000 δείγματα φυτών, μεταξύ των οποίων είναι και τα 145 νέα είδη για την επιστήμη που ανακαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια από τις έρευνες του Μουσείου. Μερικά από τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου είναι στην αίθουσα Ζωολογίας, στην αίθουσα Παλαιοντολογικού και τα Παγκόσμια Μαλάκια Δίθυρα. Λιοντάρια στο Μουσείο!
<<<Επιστροφή Αρχή σελίδας
© Copyright 2002: Δοξάκης Ευστράτιος, Ευθυμίου Αλέξανδρος, Παπαλεξίου Κώστας