Αρχική σελίδα | Περιεχόμενα | Αθλητικές εκδηλώσεις | Μουσικοκινητικές εκδηλώσεις | Ανοίγουμε την πόρτα στη Λογοτεχνία | "Το παραμύθι του Κοντοθόδωρου"  
     
Ανοίξαμε την πόρτα στη Λογοτεχνία
     
 
"κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να μεγαλώσουν"

Η Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2001 ήταν μια ξεχωριστή μέρα για μας τους μαθητές του 9ου και του 7ου Δημ. Σχ. Ελευθερίου-Κορδελιού, αλλά και για τους δασκάλους μας.
Ήταν μια μέρα για την οποία προετοιμαζόμαστε αρκετό καιρό και την οποία περιμέναμε με αγωνία. Ήταν η μέρα που θα ανοίγαμε διάπλατα την πόρτα του σχολείου μας και θα καλωσορίζαμε τη λογοτεχνία και μαζί μ' αυτή μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της, την κ. Θέτη Χορτιάτη.

Παράλληλα είχαμε οργανώσει - με τη βοήθεια των βιβλιοπωλείων ΙΑΝΟΣ - έκθεση βιβλίου. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, το άγχος μας για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας…
Ευτυχώς όλα πήγαν περίφημα! Από το πρωί εκατοντάδες συμμαθητές μας από γειτονικά σχολεία επισκέφθηκαν την έκθεση βιβλίου, αγόρασαν βιβλία, αλλά και συμμετείχαν στα διάφορα δρώμενα που με πολύ μεράκι είχαμε ετοιμάσει με τους δασκάλους μας.
Όσο προχωρούσε η μέρα τόσο η συμμετοχή μεγάλωνε. Όταν δε, έφτασε η ώρα που θα ξεκινούσε η εκδήλωση με την κ. Θέτη Χορτιάτη - με μεγάλη μας έκπληξη - διαπιστώσαμε πως η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Υποδεχτήκαμε τη συγγραφέα μ' ένα ζεστό χειροκρότημα και με μια έκπληξη που - απ' ότι ομολόγησε η ίδια στο τέλος - την ενθουσίασε και τη συγκίνησε.
Έκθεση βιβλίου
Κάποιοι συμμαθητές μας, με την καθοδήγηση των δασκάλων μας κ. Βασίλη Παπαδόπουλου και κ. Μαρίας Χολίδου, είχαν δραματοποιήσει ένα παραμύθι της κ. Χορτιάτη και ντυμένο με μουσική και τραγούδια μας το παρουσίασαν. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!
Στη συνέχεια ήρθε η ώρα για τη συγγραφέα μας. Ανέβηκε στο βήμα και για μιάμιση ώρα επικοινώνησε με μας τα παιδιά, έφτιαξε παραμύθια μαζί μας, οδήγησε τη φαντασία μας σε καινούρια μονοπάτια, γέλασε μαζί μας, απάντησε στις ερωτήσεις μας.
Η ζωντάνια της, το χιούμορ της, η ικανότητά της να εμπνέει και να απογειώνει τις ψυχές μας είναι αυτά που θυμόμαστε για πολύ καιρό από τη μεγάλη φίλη μας, την κ. Θέτη Χορτιάτη.
Μα είναι και κάτι άλλο που κερδίσαμε από την προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης και από την πραγματοποίησή της: τα ωραιότερα ταξίδια της ψυχής και του μυαλού γίνονται καβάλα σ' ένα βιβλίο…
Θέτης Χορτιάτη
 
     
     
  © Copyright 2002: Δοξάκης Ευστράτιος, Ευθυμίου Αλέξανδρος, Παπαλεξίου Κώστας