Αρχική σελίδα | Περιεχόμενα | Παιδικό Χωριό SOS | Πυροσβεστική |  
     
Φωτιά: Κίνδυνοι και προφυλάξεις
     
 
"κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να μεγαλώσουν"

Στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών σε θέματα πυρασφάλειας, το σχολείο μας πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση στις 23-3-2007 με τη συμμετοχή του ανθυποπυραγού του πυροσβεστικού σώματος κ. Παπαναστασίου Ιωάννη.
Στόχος της προσπάθειας αυτής ήταν η «επαφή» των παιδιών με τους κινδύνους αλλά και τα μέτρα προφύλαξης που μπορούν να πάρουν, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τη φωτιά στα πρώτα λεπτά από την εκδήλωσή της.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, όλοι οι μαθητές παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον κ. Παπαναστασίου, ο οποίος με απλό τρόπο εξηγεί τους τρεις βασικούς παράγοντες που συνυπάρχουν κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς. Το τρίγωνο της φωτιάς: ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ, ΚΑΥΣΙΜΗ ΥΛΗ, ΟΞΥΓΟΝΟ
Ενημέρωση για τους κινδύνους της φωτιάς
Τα παιδιά γεμάτα απορίες συμμετείχαν ενεργά στη διάρκεια της ενημέρωσης κάνοντας πολλές και εύστοχες ερωτήσεις σχετικά με τη φωτιά και τους τρόπους αντιμετώπισης και προφύλαξης.
Ιδιαίτερη εντύπωση τους προκάλεσε η επίδειξη από τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, ο εξοπλισμός με τον οποίο είναι εφοδιασμένοι για να αντιμετωπίσουν με ασφάλεια μια πυρκαγιά οι πυροσβέστες.
Τα παιδιά παρακολουθούν
Από τη θεωρία στην πράξη, ο κ. Παπαναστασίου χρησιμοποιώντας έναν από τους πυροσβεστήρες του σχολείου με ιδιαίτερη επιδεξιότητα σβήνει τη φωτιά που είχε ανάψει, για να γνωρίσουν οι  μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί τον τρόπο χρήσης ενός πυροσβεστήρα με τον οποίο θα πρέπει να είμαστε όλοι εφοδιασμένοι στα σπίτια μας.
Η φωτιά σβήνει!

Μικροί πυροσβέστες σε δράση!

Με την καθοδήγηση του πυροσβέστη, ένας μαθητής της ΣΤ΄ τάξης ετοιμάζεται να σβήσει και αυτός τη φωτιά με  τον πυροσβεστήρα κάτω από το βλέμμα του διευθυντή του σχολείου και της δασκάλας της Δ΄ τάξης.
Μικροί πυροσβέστες σε δράση!
 
     
     
  © Copyright 2007: Δοξάκης Ευστράτιος, Παπαλεξίου Κώστας