7ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία Ελευθερίου-Κορδελιού

ΓΛΙΣΤΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΙΓΛΑ!
Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να μεγαλώσουν!
"Τελικά το σκι δεν είναι και τόσο δύσκολο".
....Αυτή ήταν η απάντηση των περισσοτέρων παιδιών όταν τα ρωτήσαμε να μας πουν τις εντυπώσεις τους από την ημερήσια περιπέτεια στα χιόνια. Για μια ακόμη φορά, η τρίτη τα τελευταία χρόνια, βρεθήκαμε στο όμορφο Πισοδέρι της Φλώρινας, στο ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο (Υψόμετρο 1650 μέτρα). Αφορμή στάθηκε ένα πρόγραμμα του δήμου μας (Ελευθέριο-Κορδελιό) με τίτλο "Γνωρίζω την Ελλάδα" μέσα από το οποίο καταφέραμε να φέρουμε τα παιδιά των μεγάλων τάξεων Ε' και ΣΤ' των σχολείων μας σε επαφή όχι μόνο με το σκι, αλλά και με το πανέμορφο τοπίο εκεί ψηλά στο Πισοδέρι.
....Η άφιξη στο χιονοδρομικό κέντρο μας επιφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη!! Ένας τεράστιος σκύλος του Αγίου Βερνάρδου μας υποδέχθηκε έξω από την πόρτα του μεγάλου σαλέ του ΤΟΤΤΗ. Το τοπίο παντού γύρω μας χιονισμένο!! Μικρή ανάπαυλα από το πολύωρο ταξίδι και οι υπεύθυνοι της εξόρμησής μας, καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα στο σκι, έπιασαν δουλειά !  
Ο σκύλος του Αγίου Βερνάρδου!
 
Δάσκαλος και μαθητές, έτοιμοι για το μάθημα!
 
Τα παιδιά, ξετρελαμένα από το τοπίο και την πρωτόγνωρη εμπειρία, κάτω από την καθοδήγηση του κ. Γ. Μπουζίκα και των συνεργατών του, εφοδιάζονται με τον απαραίτητο εξοπλισμό πέδιλα και μπότες, τα φορούν ακούγοντας προσεκτικά τις οδηγίες των ειδικών και ανηφορίζουν σιγά σιγά στην πίστα για τους αρχάριους με πολλή ανυπομονησία και απαράμιλλο θάρρος!!
 
Εφοδιασμένοι και με τον κατάλληλο εξοπλισμό!
 
 
Παρατεταγμένοι, ακούμε τις οδηγίες!
  ....Παρατεταγμένοι όλοι ο ένας δίπλα στον άλλο παράλληλα με την πίστα για λόγους ασφαλείας αλλά και για πρακτικούς λόγους. Έχει δοκιμάσει άραγε κανείς να βάλει τα πέδιλα του σκι έχοντας το σώμα του στη φορά της πίστας; Σας συμβουλεύουμε να μην το κάνετε ειδικά αν είστε αρχάριοι όπως εμείς. Τα παιδιά με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν τον υπεύθυνο γυμναστή να τους δίνει οδηγίες για το πώς πρέπει να έχουν το σώμα τους καθώς θα γλιστρούν στο χιόνι, πώς θα φρενάρουν τα σκι, πώς θα σταματούν.
....Η συνέχεια λίγο πολύ αναμενόμενη. Τα παιδιά (αλλά και οι δάσκαλοι!) με αυταπάρνηση ανεβοκατεβαίνουν την πίστα άλλοτε με τα σκι και άλλοτε χωρίς αυτά, ευτυχώς χωρίς κανείς να πάθει το παραμικρό. Η χαρά και ο ενθουσιασμός τους απερίγραπτος. Χωρίς να βαρυγκωμήσουν ούτε μια στιγμή συνεχίζουν την προσπάθεια που πολλές φορές δεν είναι επιτυχής. Αλλά τι σημασία έχει!!  
Και οι δάσκαλοι καθ' όλα οργανωμένοι...
 
 
Αναμνηστική 2000-2001...
  ....Μετά από δυο ώρες περίπου ακατάπαυστου σκι ήρθε η ώρα της ξεκούρασης και του φαγητού. Με τάξη παραδίδουν τον εξοπλισμό τους στην αποθήκη του κέντρου και κατευθύνονται στην μεγάλη τραπεζαρία του σαλέ, σιγομουρμουρίζοντας στην παρέα για τα κατορθώματά τους.
 
....Η περιπέτεια με το χιόνι όμως δεν τελειώνει εδώ. Η συνέχεια και πάλι στην πίστα αυτή τη φορά με τα έλκηθρα που μας παραχώρησαν ευγενικά οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου. Τα παιδιά μούσκεμα από το χιόνι αλλάζουν και τη δεύτερη αλλαξιά ρούχων που είχαν μαζί τους και ετοιμαζόμαστε όλοι για το δρόμο της επιστροφής κατενθουσιασμένοι αλλά και αρκετά κουρασμένοι.